Psychodynamische Coaching

Behouden & Ontwikkelen van VerpleegkundigenIk ben er voor verpleegkundigen die werkzaam zijn in STZ ziekenhuizen. Beste verpleegkundigen, hoe groot is jou pijn?
Hoe vaak heb je tegen jezelf gezegd dat je het onder controle hebt? Ik begrijp dat je als zorgprofessional geen hulp voor jezelf wil vragen maar juist hulp wil geven aan patiënten. De vraag om hulp is daarom lastig voor jou.

Ik wil je vragen om ergens in de dag 5 minuten voor jezelf te nemen waarbij je niet gestoord wordt. Stel jezelf dan de volgende vraag. Hoe gaat het ECHT met mij? Wat voel ik, welke emoties komen er naar boven en welke gedachten heb ik. Is de uitkomst ik ben energiek, ik voel me goed, dit werk hou ik vol tot mijn pensioen dan is er niks aan de hand met je. Ga vooral zo door.

Is dat niet het geval, dan zou het zomaar kunnen dat je tot de groep behoort, die op den duur uitvalt door een hoge werkdruk. Waarschijnlijk zeg je nu tegen jezelf, dat overkomt mij niet, totdat het je overkomt want je merkt het zelf altijd als laatste. Daarnaast ken je vast wel iemand in je omgeving die is uitgevallen. Wil je in een re-integratie traject komen of wil je dat juist voorkomen?

Laten we samen kijken hoe we eerst iets van je bordje kunnen krijgen voordat je handvatten krijgt om met de situatie om te gaan. Hier is ook een rol voor je leidinggevende weggelegd. Deze dient je te ondersteunen waardoor je inderdaad ruimte krijgt om met de aangereikte handvatten aan de slag te gaan. Het resultaat zal zijn dat je elke dag energie heb voor de zaken die jij belangrijk vindt. Dit is voor jou van belang maar ook voor je werkgever.

Wil je hier meer over weten neem dan vrijblijvend  Contact met mij op.
E-mailen
Bellen
Map
LinkedIn