Psychodynamische Coaching

Behouden & Ontwikkelen van Verpleegkundigen
Welkom bij Wilfred Nipius Coaching

De laatste 20 jaar heb ik voor Stedin (energiebedrijf) en de RET (Openbaarvervoersbedrijf van Rotterdam) gewerkt die een maatschappelijk belang dienen. Ik ben er gaande weg achter gekomen dat ik naast het leidinggeven steeds blijer werd van het coachen van mensen. Mijn beeld bij verpleegkundigen is dat zij werken vanuit hun hart. Ik volg nu ook mijn hart en ik denk dat we elkaar kunnen versterken omdat we allebei het beste van onszelf willen geven voor de mens en de maatschappij. Dit heeft ertoe geleidt dat ik verpleegkundigen wil coachen die werkzaam zijn in STZ Ziekenhuizen.

STZ Ziekenhuizen staan erom bekend dat zij willen investeren in het opleiden en behouden van verpleegkundigen. Wat ik nu zie is dat er een tekort aan verpleegkundigen zijn en dat er een hoge werkdruk is. Daarnaast is er de laatste 1,5 jaar een toenemende uitstroom van personeel vanwege de intensieve zorg.

Zelf heb ik afgelopen jaren ervaren hoe het is om met hoge werkdruk om te gaan maar ik heb ook gezien wat hoge werkdruk met mijn medewerkers deed. Met deze kennis wil ik verpleegkundigen coachen hoe om te gaan met hoge werkdruk. Hierdoor zal hun emmer niet overlopen en zullen ze het plezier in hun werk behouden. Deze verpleegkundigen blijven hierdoor behouden voor het ziekenhuis. Dit is de basis voor een stabiele organisatie met voldoende verpleegkundigen.

Door middel van coaching wil ik mijn bijdrage leveren aan het gegeven dat er in de toekomst voldoende verpleegkundigen werkzaam zijn in de ziekenhuizen. 

Ik heb een opleiding tot gecertificeerd coach gevolgd bij de Academie voor Psychodynamica. Als psychodynamisch coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

  

 

 


E-mailen
Bellen
Map
LinkedIn